3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile doctorale au rămas fără acreditare. Ministerul Educaţiei va emite un ordin pentru autorizare provizorie

Şcolile doctorale au rămas fără acreditare. Ministerul Educaţiei va emite un ordin pentru autorizare provizorie

Şcolile doctorale au rămas fără acreditare în urma expirării termenului prevăzut într-o Hotărâre de Guvern prin care acestea ar fi trebui evaluate extern o dată la cinci ani pentru a fi acreditate, evaluare care nu a fost făcută niciodată până în prezent, ministerul precizând că va remedia problema.

Practic, potrivit Mediafax, Ministerul Educaţiei vrea să emită un ordin de ministru pentru autorizarea provizorie a şcolilor doctorale după ce acestea au rămas fără acreditare în urma expirării termenului de cinci ani pentru evaluarea externă obligatorie, în luna august, a explicat  Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al ministerului Educaţiei.

Povestea a început cu HG 681/2011, unde fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a reglementat evaluarea şcolilor doctorale. Articolul 44 prevedea că „şcoala doctorală care după o perioadă de 5 ani de la ultima acreditare nu a trecut prin procesul de evaluare externă şi nu a fost reacreditată îşi pierde acreditarea”.

Hotărârea de Guvern a fost completată ulterior şi de o metodologie publicată în timpul mandatului ministrului Cătălin Baba. Însă, legea nu a fost pusă în aplicare niciodată, evaluarea şcolilor doctorale nu a avut loc, iar în august au expirat cei cinci ani de când a fost publicat HG-ul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS