Acasă Actualitate Comisia juridică a avizat favorabil cererea DNA prin care Gabriel Oprea poate...

Comisia juridică a avizat favorabil cererea DNA prin care Gabriel Oprea poate fi cercetat pentru ucidere din culpă

-

Senatorii din Comisia juridică au avizat miercuri favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Potrivit agenţiei Mediafax, decizia a fost luată cu 8 voturi ”pentru” urmărirea penală a fostului vicepremier şi doar două ”împotrivă”.

Dosarul DNA conţine 18 volume. „La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”, susţin procurorii într-un comunicat de presă.

Plenul ar urma să tranşeze problema luni, 19 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS