21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTarifele pe litoral ar putea creşte, sezonul viitor, cu aproximativ 10 procente

Tarifele pe litoral ar putea creşte, sezonul viitor, cu aproximativ 10 procente

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) apreciază că tarifele prestate pe litoral vor creşte, vara viitoare, pentru prima oară în ultimele opt sezoane, unul dintre motive fiind scumpirea, din ultima perioadă, „fără nicio explicaţie”, a preţurilor alimentelor.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii FPTR susţin că, din 2008, au avut loc creşteri inclusiv ale salariului minim, fără ca acest factor să se reflecte în preţul serviciilor de pe litoral.

„Credem că, după opt ani, de stagnare a tarifelor, anul viitor va fi pentru prima dată când vom avea creşteri generale la tarife. În primul rând, datorate unui factor care nu este luat în seamă şi nu a fost declarat până acum: creşterea cheltuielilor cu forţa de muncă. Să nu uităm că de la 1 iunie s-a majorat salariul minim cu 20 la sută, iar aceste costuri le vom regăsi în tarife. Apoi, discret, dar sigur, au crescut în acest an preţurile alimentelor. Fără niciun fel de explicaţii. Deci, pentru anul viitor ne aşteptăm, din prognozele noastre, la o creştere cu maximum 10 la sută a tarifelor. Va fi pentru prima dată, din 2008, când vor creşte tarifele. Până acum, am reuşit să le ţinem sub control, dar de anul viitor nu credem că le mai putem ţine sub control”, a declarat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, Dragoş Răducan.

Potrivit acestuia, chiar şi cu această preconizată creştere a tarifelor, hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti care vor veni, la vară, în vacanţă la malul Mării Negre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS