10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSebastian Ghiţă a scăpat de controlul judiciar

Sebastian Ghiţă a scăpat de controlul judiciar

Sebastian Ghiţă a scăpat, astăzi, de măsură controlului judiciar în dosarul privind finanţarea deplasării fostului premier britanic Tony Blair în România, în timpul campaniei electorale din 2012, în urmă unei decizii a instanţei supreme, informează HotNews. Deputatul contestase joia trecută, la instanţa supremă, măsură controlului judiciar impusă de procurorii DNA în dosarul de corupţie în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta.

Ghiţă mai spunea, atunci, că nu va renunţă să vorbească despre acuzaţiile de spălare de bani care i se aduc şi a susţinut că i se îngrădesc două drepturi fundamentale: dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la liberă exprimare.

Procurorii DNA au anunţat, marţea trecută, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizită unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS