7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Hollande ar putea sprijini aderarea României la Schengen

Președintele Hollande ar putea sprijini aderarea României la Schengen

Președintele Francois Hollande a declarat la Palatul Cotroceni că liderii europeni trebuie să discute la Bruxelles despre ”cum pot aduce aeroporturile românești la Schengen”, fapt ce ar putea marca o schimbare a poziției franceze în chestiunea aderării României la acest spațiu, informează b1.ro.

În sprijinul afirmațiilor sale, liderul de la Paris a invocat chiar implementarea de către România a unui registru cu numele pasagerilor, proiect european esențial în lupta contra terorismului. La rândul său, în declarația comună, președintele Klaus Iohannis a susținut că, pe această temă, România este sprijinită de Franța.

”Am discutat astăzi cu președintele Hollande și cred că acest demers se înscrie într-un demers la nivel european”, a completat Iohannis.

„România acționează că un membru de facto al Spațiului Schengen. În acest sens, e în beneficiul UE ca România să vină cu expertiza ei în acest spațiu. Evident că din motive practice acest lucru nu se poate realiza probabil dintr-o dată; și așa cum a spus și președintele Hollande, trebuie să facem demersurile la Bruxelles pentru a beneficia toată lumea de securitatea aeroporturilor românești”, a mai declarat preşedintele României.

Aderarea României la Spațiul Schengen este sprijinită de toate statele membre, mai puțin Franța, Germania și Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS