10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii mehedințeni vor fi alături de elevi în prima zi de școală

Jandarmii mehedințeni vor fi alături de elevi în prima zi de școală

Reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean  Mehedinți au participat, astăzi, alături de elevi, profesori și părinți la festivitățile organizate cu ocazia începerii  noului  an  școlar.
În anul de învățământ 2016-2017, jandarmii au participat în sistem integrat la menținerea ordinii și  liniștii publice în zona celor 27 de instituții de învățământ  aflate în responsabilitate din municipiile Drobeta Turnu Severin și  Orșova precum și orașele Strehaia, Baia de Aramă, Vânju Mare. Jandarmii vor acționa în cadrul patrulelor mixte și echipajelor constituite în zona adiacentă instituțiilor de învățământ preuniversitar, scopul prezenţei jandarmilor este de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranța și liniștea elevilor, cadrelor didactice și procesului de învățământ. Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță, traseele de deplasare a elevilor la și de la școală au fost incluse în itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi.
Pe întreg parcursul anului școlar, jandarmii vor desfășura activități informativ-educative și campanii de informare în domeniul prevenirii delincvenței juvenile, absenteismului școlar, consumului de substanțe cu proprietăți psihoactive  precum și cunoașterii prevederilor actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS