11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei: Nu exclud pregătirea unei ordonanţe de urgenţă pentru confiscarea extinsă a averii

Ministrul Justiţiei: Nu exclud pregătirea unei ordonanţe de urgenţă pentru confiscarea extinsă a averii

Ministrul Justiţiei, Raluca Pruna, nu exclude pregătirea unei ordonanţe de urgenţă pentru confiscarea extinsă a averii. Ea a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii „În faţa ta”, difuzată duminică,  la Digi24.

„Pregătirea acestui proiect este de dată mai veche. Este o directiva europeană care a intrat în vigoare în aprilie 2014 şi care prevede că trebuie tradusă în lege la nivel de state această extindere până în 4 octombrie 2016. Nu vorbim despre cei care se află acum în excutarea pedepsei. Legea nu retroactivează, exceptând cazurile în care este vorba despre o lege penală mai blanda. Proiectul prevede şi confiscarea de la terţi, în cazul în care există probe că a transferat averea.
În măsură în care nu începe un alt proces, nu (nu va viza persoane deja condamnate). Legea în măsură în care va fi activitata, se va aplică numai pentru viitor.
Nu exclud pregătirea unei ordonanţe de urgenţă (pentru confiscarea extinsă a averii – n.red.), bineninteles cu acordul premierului, dar sper să am cooperarea Parlamentului”, a spus Raluca Prună, citată şi de HotNews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS