10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU București: 747 de școli și grădinițe, fără autorizație din partea Pompierilor

ISU București: 747 de școli și grădinițe, fără autorizație din partea Pompierilor

Aproape 800 școli și grădinițe din Capitală nu au avize de funcționare din partea Pompierilor, deși mai sunt 2 zile până la începerea anului scolar 2016-2017, informeaza Digi24 citând date transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Capitală și din judetul Ilfov. ISU precizează că aceste  institușii de învățământ neautorizate vor funcționa ca și până acum, fără această autorizație, în baza unei declarații pe propria răspundere, scrise sau verbale, pe care cei din conducerea școlii o vor face față de autorități, scrie Hotnews. 

La aceste instițutii s-au identificat nereguli precum lipsa extinctoarelor, lipsa planurilor de evacuare a elevilor pe fiecare etaj sau a sirenelor, anunta ISU București.

Potrivit ISU București și Ilfov, în ultima săptămână au venit peste 100 de cereri pentru acreditarea unor instițutii de învățământ, dupa ce primarii sectoarelor din Capitală împreună cu Primarul General au avut o ședinta cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar din Capitală, unde s-au discutat toate aceste nereguli, precizează Digi24 și Hotnews. 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a precizat ca exista un plan, o caravana care sa mearga prin toate scolile pentru a-i instrui pe elevi si pe profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS