5.6 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Actualitate Proiect: Cei care îşi schimbă domiciliul cu 3 luni înainte de alegerile...

Proiect: Cei care îşi schimbă domiciliul cu 3 luni înainte de alegerile locale votează unde au locuit

-

Alegătorii care îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa cu mai puţin de trei luni înainte data alegerilor locale vor putea vota doar în comuna sau oraşul în care au avut domiciliul sau reşedinţa anterior, pentru a reduce riscul de fraudare a alegerilor, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

”Alegătorul care şi-a schimbat domiciliul sau reşedinţa cu mai puţin de trei luni înainte de data alegerilor îşi va exercita dreptul de vot în comuna, oraşul, municipiul sau aubdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul a avut anterior domiciliul sau reşedinţa, după caz”, se arată în iniţiativa depusă la Senat de deputatul PSD Florin Gheorghe.

Potrivit agenţiei Mediafax, el susţine, în expunerea de motive, că actuala legislatie menţine încă posibilităţi de fraudare a procesului electoral.

”Una dintre ele este tot mai utilizată în alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrative de mici dimensiuni – comune sau oraşe cu mai puţin de 10 mii de locuitori. Ea prinde forma turismului electoral, prin care unii cetăţeni îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa cu numai câteva zile înainte de data alegerilor, în vederea susţinerii unui anumit candidat”, afirmă deputatul PSD.

Acesta mai spune că împiedicare ”turismului electoral” trebuie să devină o prioritate legislativă, având în veere că la în urma alegerilor locale într-un singur tur diferenţele dintre primul clasat în opţiunile electorale şi cel de al doilea candidat a fost şi de sub zece voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...