17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaseurul lotului de lupte al României, Cosmin Niţescu, a murit de SIDA deşi era declarat apt medical

Maseurul lotului de lupte al României, Cosmin Niţescu, a murit de SIDA deşi era declarat apt medical

Cosmin Niţescu, maseurul lotului de lupte al României, a murit în condiţiile în care suferea de HIV/SIDA, iar Federaţia Română de Lupte susţine faptul că Niţescu a fost declarat apt medical în 2016, iar toate testele HIV efectuate de către sportive şi antrenori sunt negative, informează Mediafax.

Chiar înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, maseurul Cosmin Niţescu a fost găsit leşinat în camera din cantonamentul de la Poiana Braşov, de către medicul loturilor naţionale de lupte. A fost dus la un spital din Braşov, unde a decedat după câteva zile.

În urma acestui eveniment, mai mulţi componenţi ai lotului naţional şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la o posibilă infectare cu HIV/SIDA. Publicaţia Libertatea a scris că mai multe fete de la lot ar fi întreţinut relaţii sexuale cu maseurul, iar conducerea Federaţiei avea cunoştintă de această situaţie.

În replică, Federaţia Română de Lupte precizează faptul că maseurul Cosmin Niţescu a fost un profesionist şi a fost declarat apt medical în acest an.

„Referitor la ultimele articole apărute în mass-media, Federaţia Română de Lupte, face următoarele precizări: Felul în care este zugrăvit profesionistul Cosmin Niţescu de către mulţi dintre oamenii de care a avut grijă luni de zile, dar şi de către cei care se află în spatele acestei mizerabile acţiuni, depăşeşte graniţele bunului simţ şi ale unei educaţii primare. Orientarea sexuală a unui cetăţean liber al Uniunii Europene nu este problema nimănui! Niciun secretar general sau vreun preşedinte nu poate hotărâ dacă un antrenor se îndrăgosteşte de o sportivă, nu poate controla apetitul sexual al vreunui luptător sau al unei atlete, dar nici măsurile de protecţie sau contracepţie! Din punct de vedere al Codului Muncii, domnul Cosmin Niţescu a fost declarat apt medical, atât în anul 2014, cât şi în anul 2016, existând în acest sens documente doveditoare. Până în acest moment, toate testele HIV efectuate de sportive şi antrenori sunt negative”, se arată în comunicatul Federaţiei Române de Lupte.

Conducerea Federaţiei Române de Lupte precizează că a demarat procedurile pentru auditarea instituţiei şi a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să înceapă un control, pentru demontarea afirmaţiilor mincinoase apărute în presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS