Acasă Actualitate MAE: Noul test nuclear al Coreei de Nord este o provocare la...

MAE: Noul test nuclear al Coreei de Nord este o provocare la adresa păcii şi securităţii

-

Ministerul Afacerilor Extene a anunţat vineri că a luat notă cu „profundă îngrijorare” de anunţul făcut de Coreea de Nord privind efectuarea unui nou test nuclear, spunând că este o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune şi la nivel global.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu profundă îngrijorare de anunţul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) din 9 septembrie 2016 privind efectuarea unui nou test nuclear. Dacă se confirmă, această acţiune reprezintă o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, prin care s-a solicitat în mod repetat RPDC renunţarea la dezvoltarea armelor de distrugere în masă şi programelor balistice, şi reprezintă o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune şi la nivel global”, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE şi redat de Mediafax.

De asemenea, MAE precizează că România va continua să monitorizeze cu atenţie evoluţiile privind dosarul nuclear nord-coreean şi implicaţiile sale în calitate de preşedinte al Comisiei Pregătitoare a Organizaţiei privind interzicerea totală a testelor nucleare.

Coreea de Nord a confirmat efectuarea unui test cu arme nucelare care are avea drept scop să contracareze ceea ce Phenianul consideră ca fiind ostilitatea americană, relatează agenţia de ştiri Reuters.Autorităţile nord-coreeene au mai afirmat că focoasele nucelare testate pot fi montate pe rachete balistice.

Coreea de Nord a efectuat vineri cel de-al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până acum, au declarat autorităţile de la Seul după ce seismografele au înregistrat un cutremur de suprafaţă având epicentrul în apropierea instalaţiei nucelare a Phenianului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...