Acasă Actualitate Kremlinul refuză să comenteze iniţiativa lui Evghenii Sevciuk de aderare a Transnistriei...

Kremlinul refuză să comenteze iniţiativa lui Evghenii Sevciuk de aderare a Transnistriei la Rusia

-

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov, a declarat vineri că Preşedinţia rusă nu comentează iniţiativa lui Evghenii Şevciuk, care a demarat aderarea regiunii separatiste Transnistria la Federaţia Rusă, informează  HotNews.

Dmitrii Peskov şi-a motivat refuzul de a comenta prin faptul că nu deţine informaţii pe ce se bazează decretul liderului separatist de la Tiraspol, potrivit sursei citate.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat joi un decret care pune în aplicare rezultatul referendumului din 17 septembrie 2006, anunţă Unimedia.md. Transnistria va avea în această toamna alegeri, iar Şevciuk este în scădere de popularitate interne, aşa că el ar încerca prin această mişcare să-şi demonstreze loialitatea faţă de Rusia. Mişcarea are însă potenţialul de a inflama suplimentar situaţia din Republica Moldova, care are şi ea alegeri prezidenţiale în 30 octombrie.

Reamintim că, potrivit rezultatelor acelui referendum din 2006, nerecunoscut însă de nici o instituţie internaţională, 97% dintre locuitorii regiunii transnistrene au votat pentru aderarea raioanelor din stânga Nistrului la Federaţia Rusă.

Decretul mai prevede şi ajustarea legislaţiei transnistrene la cea a Rusiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alertă generalizată în Gorj din cauza coronavirusului

Autoritățile din Gorj mențin un nivel de alertă generalizat, din cauza coronavirusului. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în ultimele şapte zile...

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...