10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa a rămas în pronunţare pe cererea lui Victor Ponta de ridicare a controlului judiciar

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea lui Victor Ponta de ridicare a controlului judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas astăzi în pronunţare pe cererea fostului premier Victor Ponta de ridicare a controlului judiciar, informează HotNews. Dezbaterile au fost cu uşile închise şi au durat aproape două ore.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat  în discuţie cererea lui Ponta privind ridicarea controlului judiciar în dosarul în care a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploieşti.

Victor Ponta este urmărit penal de procurori într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Marţi, procurorii l-au anunţat pe Victor Ponta că a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar.

Cei doi au interdicţia de a părăsi ţară fără încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent, de a se apropia şi comunica cu anumite persoane şi de a face declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care o instrumentează, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi în dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS