30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Guvernul suedez refuză aderarea la NATO, în ciuda cererilor opoziției

Guvernul suedez refuză aderarea la NATO, în ciuda cererilor opoziției

Guvernul suedez și-a reiterat poziția, azi, spunând că țara nu ar trebui să devină membră a NATO, în ciuda unei cereri din partea opoziției de aderare la alianța militară, având în vedere creșterea tensiunilor cu Rusia, în regiunea baltică, informează evz.ro.

Ca parte a unui acord pe probleme de apărare, între guvernul de centru-stânga și cele trei partide ale opoziției, guvernul a comandat un raport care să evalueze situația de apărare și securitate a țării. Raportul va fi publicat în cursul zilei de azi, dar executivul a explicat deja că Suedia nu-și va schimba tradiția îndelungată de neutralitate pentru a se alătura Organizației Tratatului Nord-Atlantic, scrie Reuters.

„Combinația între neutralitate militară, creșterea capacităților naționale de apărare și a cooperării, este calea noastră prin care vom face față provocării fără să contribuim la intensificarea tensiunilor în regiunea noastră”, afirmă ministrul de Externe, Margot Wallstrom și cel al Apărării, Peter Hultqvist, într-un articol publicat în Dagens Nyheter.

Publicația  Dagens Nyheter a citit, însă, raportul respectiv și citează spunând că aderarea la NATO ar conduce la un comportament comun mai previzibil în criza din zona Mării Baltice și prin urmare capacitatea Vestului de a evita un conflict ar crește, cel mai probabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...