Acasă Actualitate Guvernul suedez refuză aderarea la NATO, în ciuda cererilor opoziției

Guvernul suedez refuză aderarea la NATO, în ciuda cererilor opoziției

-

Guvernul suedez și-a reiterat poziția, azi, spunând că țara nu ar trebui să devină membră a NATO, în ciuda unei cereri din partea opoziției de aderare la alianța militară, având în vedere creșterea tensiunilor cu Rusia, în regiunea baltică, informează evz.ro.

Ca parte a unui acord pe probleme de apărare, între guvernul de centru-stânga și cele trei partide ale opoziției, guvernul a comandat un raport care să evalueze situația de apărare și securitate a țării. Raportul va fi publicat în cursul zilei de azi, dar executivul a explicat deja că Suedia nu-și va schimba tradiția îndelungată de neutralitate pentru a se alătura Organizației Tratatului Nord-Atlantic, scrie Reuters.

„Combinația între neutralitate militară, creșterea capacităților naționale de apărare și a cooperării, este calea noastră prin care vom face față provocării fără să contribuim la intensificarea tensiunilor în regiunea noastră”, afirmă ministrul de Externe, Margot Wallstrom și cel al Apărării, Peter Hultqvist, într-un articol publicat în Dagens Nyheter.

Publicația  Dagens Nyheter a citit, însă, raportul respectiv și citează spunând că aderarea la NATO ar conduce la un comportament comun mai previzibil în criza din zona Mării Baltice și prin urmare capacitatea Vestului de a evita un conflict ar crește, cel mai probabil.

ȘTIRI VIDEO GdS