Acasă Actualitate Grecia respinge reactivarea politicilor de migrare de dinaintea crizei refugiaţilor

Grecia respinge reactivarea politicilor de migrare de dinaintea crizei refugiaţilor

-

Guvernul de la Atena respinge reactivarea Regulamentului Dublin, care ar permite celorlalte state membre ale Uniunii Europene să îi transfere înapoi în Grecia pe unii solicitanţi de azil, a declarat un reprezentant oficial, citat de site-ul ABC News şi Mediafax.

Premierul grec Alexis Tsipras a avut o întrevedere astăzi în Atena cu preşedintele francez Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi şi lideri din Portugalia, Cipru şi Malta, în contextul în care Guvernul său a respins o revenire la regulamentul UE privind imigraţia care era aplicat înainte de criza de anul trecut.

În cursul zilei de vineri, Guvernul grec a respins reactivarea aşa-numitului Regulament Dublin, care ar permite altor state membre UE să îi trimită înapoi în Grecia pe unii solicitanţi de azil. Potrivit acestui regulament, persoanele care doresc să solicite azil trebuie să o facă în primul stat membru în care ajung, care în majoritatea cazurilor a fost Grecia.

„Unui stat precum Grecia, care primeşte un număr mare de refugiaţi din Turcia şi care de asemenea găzduieşte mulţi dintre ei, fără a primi practic nici un fel de ajutor din exterior, nu i se poate cere să primească refugiaţi din alte state europene. Acest lucru ar fi revoltător”, a declarat Giorgos Kyritsis, purtător de cuvânt al serviciului de coordonare a politicii migraţiei din Grecia.

De la începutul anului 2015, mai mult de un milion de refugiaţi şi imigranţi au traversat Grecia, iar autorităţile depun eforturi pentru a face faţă situaţiei în care 60.000 de persoane care au rămas blocate pe teritoriul statului grec.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....