10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExamenul de rezidenţiat va avea loc pe 20 noiembrie

Examenul de rezidenţiat va avea loc pe 20 noiembrie

Sesiunea 2016 a examenului naţional de rezidenţiat va avea loc pe dată de 20 noiembrie, înscrierea candidaţilor urmând a se face în perioada 14 – 28 octombrie, la sediile direcţiilor judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti, informează HotNews.

Vineri a avut loc la sediul Ministerului Sănătăţii o întâlnire între reprezentanţii MS şi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara pe tema organizării examenului naţional de rezidenţiat 2016.

”În urmă întâlnirii au fost luate, de comun acord şi în limita reglementărilor legale în vigoare, următoarele decizii: sesiunea 2016 a examenului naţional de rezidenţiat va avea loc pe dată de 20 noiembrie, metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel naţional şi clasificare unică pe loc şi post la nivel naţional, pornind de la principiul unui examen cu clasificare naţională, care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate de acoperire cu personal medical înalt calificat”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit MS, o altă decizie se referă la introducerea unor specialităţi noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, onco-hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică. Lista locurilor şi posturilor disponibile va fi publicată până cel târziu la dată de 14 octombrie în săptămânalul Viaţă Medicală şi pe site-ul www.rezidenţiat.ms.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS