Acasă Actualitate Indicii privind posibile derapaje de violenţă ale personalului la Penitenciarul Giurgiu

Indicii privind posibile derapaje de violenţă ale personalului la Penitenciarul Giurgiu

-

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu în legătură cu agresiuni asupra deţinuţilor, fiind indicii privind posibile derapaje ale personalului închisorii, au declarat surse ANP pentru Mediafax.

În luna iulie, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu a fost pe lista închisorilor unde sute de deţinuţi s-au revoltat şi au protestat mai multe zile la rând. După încheierea revoltei, la închisoarea din Giurgiu patru deţinuţi ar fi fost bătuţi după ce ar fi fost acuzaţi că şi-au instigat colegii la protest. La câteva ore după bătaia care ar fi fost primită chiar şi în prezenţa conducerii închisorii, cei patru au fost transferaţi. Reprezentanţii Penitenciarului Giurgiu au recunoscut mutarea celor patru, însă au neagat toate celelalte presupuse fapte de violenţă.

Bătăile la care ar fi fost supuşi cei patru ar fi avut loc pe 29 iulie, imediat după ora trezirii.

„Fără niciun fel de explicaţii, toţi cei patru deţinuţi aflaţi în cameră am fost încătuşaţi cu mâinile la spate şi trântiţi pe burtă după care agenţii au indicat mascaţilor să ne bată atât pe mine cât şi pe ceilalţi. Am fost bătut cu bestialitate de către mascaţi, încasând lovituri de baston, de scut şi de bocanci cu nemiluita. Am auzit când gardienii le spuneau mascaţilor să mă lovească în special pe mine pentru că «am fost şmecher şi că mă dau şmecher» „, se arată în plângerea depusă de unul dintre deţinuţi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), obţinută de Mediafax.

Toţi cei patru au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru a evita ca astfel de situaţii să se repete.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.