Acasă Actualitate Craiova: Penitenciarul Pelendava a marcat astăzi "Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului"

Craiova: Penitenciarul Pelendava a marcat astăzi „Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”

-

Penitenciarul Pelendava din Craiova a organizat, astăzi, la Clubul din cadrul sectiei de detinere, proiectul „Eşti de neîlocuit”, pentru a marca ziua de „10 septembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”. În cadrul proiectului, a avut loc o dezbatere, la care au participat membrii ai personalului, psihologi, asistenti sociali si persoane private de libertate.

„Scopul activitătii a fost sensibilizarea functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar si a persoanelor private de libertate, în raport de problematica suicidului, prin: constientizarea de către personal si de către detinuti, a faptului că semenii noștri trec prin perioade existentiale dificile și au nevoie de susținere din partea celor din jur; împărtăsirea experientelor pozitive de către detinuții de sprijin care au ajutat alti detinuti să depăsească o perioadă de impas existential; informarea personalului si a detinutilor cu privire la semnificatia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului si la principalele caracteristici ale fenomenului suicidar; găsirea de metode concrete de interventie pentru reducerea riscului suicidar în rândul detinuților”, se arată într-un comunicat al penitenciarului.

Manifestarea, care a fost organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor, s-a desfățurat la nivel național în toate unitățile penitenciare în perioada 05 – 10 septembrie.
Campania derulată în sistemul penitenciar, ajunsă deja la a doua ediție, plasează România în rândul țărilor care s-au implicat cu promptitudine în eforturile întreprinse de Organizația Mondială a Sănătății pentru scăderea ratei de suicid cu 10 procente până în anul 2020.

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului pune accent pe valoarea sentimentală si universală a solidaritătii cu semenii noștri, unii dintre ei alegând să recurgă la gesturi dramatice atunci când se confruntă cu situatii de viată problematice.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.