21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate23 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor

23 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române efectuează 23 de percheziții domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcţii.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  efectuează 23 de percheziții domiciliare.

Activitățile se desfășoară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcţii.

Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2011 – 2014, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7.000.000 de lei, din care, 5.000.000 ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depăşind 2.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul A.N.A.F.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS