10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn zid va fi construit de-a lungul autostrăzii din Calais pentru a împiedica accesul imigranţilor

Un zid va fi construit de-a lungul autostrăzii din Calais pentru a împiedica accesul imigranţilor

Marea Britanie va sprijini construcţia unui zid în apropierea taberei de refugiaţi din Calais, a declarat Robert Goodwill, ministrul britanic de Stat al Imigrării, citat de Mediafax. Intitulat „Marele zid din Calais” de presa internaţională, gardul construit de ambele părţi ale autostrăzii principale din Calais, va avea înălţimea de patru metri şi lungimea de un kilometru.

Potrivit lui Robert Goodwill, securitatea a fost intesificată pe măsură ce imigranţii au continuat să încerce să urce la bordul vehiculelor care se îndreaptă spre Marea Britanie. Un grup al conducătorilor de camioane a numit însă zidul „o proastă întrebuinţare” a banilor publici. Liderul acestui grup susţine că banii care urmează să fie cheltuiţi pe construcţia zidului „ar fi mai bine utilizaţi pentru consolidarea securităţii de-a lungul drumurilor de acces”.

Se presupune că zidul va începe să fie construit în luna septembrie, urmând să fie terminat spre sfârşitul anului 2016. Zidul nu va înlocui gardurile deja existente, conform reporterilor BBC.

Guvernul a refuzat să confirme costul construcţiei zidului, dar rapoartele sugerează că se va ridica la 1.9 milioane de lire, sumă care va fi extrasă din pachetul de 17 milioane de lire alocat pentru susţinerea măsurilor franco-britanice de consolidare a securităţii portului Calais.

Numeroase garduri au fost construite pentru a împiedica accesul în port, în Tunelul Canalul Mânecii şi căile ferate din Calais. Luni, conducătorii de camioane şi fermierii francezi au blocat autostrada principală în cadrul unui protest în care se cerea închiderea taberei de imigranţi din zona oraşului Calais.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS