21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoscova se declară profund îngrijorată de ofensiva forţelor militare turce în Siria

Moscova se declară profund îngrijorată de ofensiva forţelor militare turce în Siria

Ministerul rus de Externe se arată profund îngrijorat de ofensiva forţelor militare turce în Siria, adăugând că această acţiune atentează la suveranitatea şi integritatea teritorială a Siriei, scrie agenţia de ştiri TASS, citată de Mediafax.

„Ministerul de Externe al Rusiei se arată profund îngrijorat în legătură cu manevrele pe teritoriul sirian a trupelor turce şi a formaţiunilor paramilitare ale opoziţie sprijinite de acestea,” se afirmă într-un comunicat publicat miercuri. „Observăm cu mare atenţie faptul că aceste acţiuni sunt întreprinse fără a fi coordonate cu autorităţile siriene legitime şi fără aprobarea unei părţi din Consiliul de Securitate al ONU,” se mai precizează în comunicatul MAE rus. „Acest lucru pune sub semnul întrebării suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Arabe Siriene”, se concluzionează în comunicat.

Moscova mai cere Ankarei să se abţină de la acţiuni care ar putea destabiliza şi mai mult situaţia din Siria. Turcia a iniţiat pe 22 august operaţiuni terestre pe teritoriul Siriei, trimiţând tancuri şi militari pentru a ajuta forţe rebele siriene aliate să elibereze oraşul Jarablus, ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Treptat, militarii turci au atacat şi poziţii ale Forţelor Democrate Siriene (FDS), o coaliţie care include miliţii kurde (YPG), susţinute de Washington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS