15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNATDCU a respins rapoartele comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor lui Petre Tobă și Florentin Pandele

CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor lui Petre Tobă și Florentin Pandele

CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor lui Petre Tobă și Florentin Pandele
Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins miercuri, cu 29 de voturi, rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă și primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele. De asemenea, Consiliul general a decis ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie de specialitate. Vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, a precizat că au existat 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor, şi nouă abţineri.

„Cele două rapoarte au fot respinse. Pentru a avea o imagine încă mai clară pentru noi şi pentru persoanele implicate, Consiliul General a votat, cu o singură abţinere, ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie din personalităţi din exteriorul Consiliului General care să dea un verdict final dacă a fost sau nu a fost plagiat. Cele  două rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente şi din păcate au contradicţii care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice. De pildă, se recunoaşte că anumite pasaje sau propoziţii, pagini sunt preluate din alte surse , dar nu sunt recunoscute ca plagiat. Pe urmă, unele concluzii pot să fie periculoase pentru buna funcţionare, cum îmi place mie să spun, a instituţiei doctoratului la noi în ţară”, a declarat la Europa FM Marius Andruh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS