21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul Strategiei pentru asigurarea securității frontierei de stat a României în perioada 2017-2020, finalizat

Proiectul Strategiei pentru asigurarea securității frontierei de stat a României în perioada 2017-2020, finalizat

Grupul Interministerial Român pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat (GIRMIFS) s-a întrunit astăzi, 6 septembrie la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ședința fiind condusă de domnul secretar de stat, chestor general de poliție Ioan Buda.

În cadrul întâlnirii, membrii Grupului Interministerial au avizat Strategia Națională de Management a Frontierei de Stat a României pentru perioada 2017-2020 și stadiul implementării Sistemului Integrat pentru Securitatea Frontierei de Stat a României, documentul urmând a fi înaintat Guvernului României.

Obiectivele specifice ale Strategiei vizează consolidarea capacității de prevenire și combatere a migrației, dezvoltarea contribuției la diferite inițiative de cooperare cum ar fi FRONTEX, BESA, EUROPOL sau EUBAM și asigurarea resurselor umane, materiale și logistice necesare implementării managementului integrat al frontierei. Aceste obiective au în vedere provocările identificate și care privesc: migrația ilegală, traficul de persoane, traficul de stupefiante și precursori și contrabanda cu produse accizabile, contrafăcute și evaziunea fiscală.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, s-a hotărât transmiterea recomandării de continuare a implementării Sistemului Integrat de Securitatea Frontierei de Stat a României. De asemenea, a fost prezentată o informare privind măsurile întreprinse pentru gestionarea unei situații generate de un posibil aflux de migranți la granițele României, precum și păstrarea climatului de ordine și siguranță publică, fiind vizat Planul de acțiune și Planul de contingență privind eventuale amenințări la siguranța națională cauzate de un eventual aflux de migranți.

În  Grupul Interministerial Român pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat (GIRMIFS) fac parte reprezentanți din peste 20 de ministere, instituții și agenții guvernamentale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS