Acasă Actualitate Procurorul general al României: Într-o lună vom avea o imagine de ansamblu...

Procurorul general al României: Într-o lună vom avea o imagine de ansamblu asupra tuturor testelor în cazul Hexi Pharma

-

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că în aproximativ o lună de zile se va putea crea o imagine de ansamblu asupra rezultatelor tuturor testelor în cazul Hexi Pharma, atât cele analizate în ţară, cât şi în străinătate.

„Investigaţia continuă, se efectuează teste privind eficienţa substanţelor care au fost ridicate de organele de poliţie judiciară. Se efectuează aceste teste pe un lot în ţară şi pe un alt lot în străinătate, într-un stat al Uniunii Europene, sunt în curs. (…) Urmează să evaluăm, în tot cazul, ele nu sunt foarte ieftine. La noi se fac la institutul Cantacuzino unde s-au mai efectuat. Este un alt lot pe care se efectuează testele de eficacitate. Eu cred că circa într-o lună de zile vom avea o imagine de ansamblu asupra tuturor testelor care s-au efectuat şi vom putea da nişte rezultate certe, clare”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, citat de Mediafax.

În cauză au fost efectuate deja o serie de acte procedurale precum audieri de persoane, ridicări de acte şi probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentraţiei substanţelor active, cât şi teste privind eficacitatea microbiologică, a anunţat, la finalul lunii august, Parchetul General. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara atunci că s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind „şi pozitive şi negative”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Adrian Iencsi: Mă bucur că am parte de un grup foarte bun

Antrenorul formaţiei secunde a Universităţii Craiova, Adrian Iencsi, a făcut bilanţul turului de campionat de la Liga a III-a, seria 3. „Mozambicanul“...

Bancul zilei

Bulă, urmărit de nemţi, neavând unde să se ascundă, s-a băgat într-o fântână: Neamţul: E cineva acolo? Bulă face pe ecoul:E...