11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul general a trimis președintelui Iohannis cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a lui Petre Tobă

Procurorul general a trimis președintelui Iohannis cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a lui Petre Tobă

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis președintelui Klaus Iohannis cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de fostul ministru de Interne Petre Tobă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, informează Agerpres.

„În temeiul dispozițiilor art. 109 alin. 2 din Constituția României, ale art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/1999, ale Deciziei nr. 270 din 10.03.2008 a Curții Constituționale și ale art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis Președintelui României referatul Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Tobă Petre, ministru al Afacerilor Interne, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis luni.

Potrivit DNA, pe 1 aprilie 2016, în contextul în care la DNA se afla în instrumentare dosarul 20/P/2016, prin care au fost trimiși în judecată Gabriel Oprea și alte persoane, Petre Tobă, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS