10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul Militar a cerut Senatului acces la informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

Parchetul Militar a cerut Senatului acces la informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

Biroul Permanent al Senatului a decis astăzi să permită unor persoane cu „certificatul necesar pentru a studia aceste documente” de la Parchetul Militar să analizeze raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, a declarat vicepreşedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru, citat de Mediafax.

„Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport şi documentele respective sunt clasificate însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziţie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea şi certificatul necesare pentru a studia aceste documente”, a precizat Chelaru după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Parchetul Militar a trimis o solicitare Senatului prin care cere să îi fie pus la dispoziţie raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, informaţii care sunt clasificate. Potrivit documentului trimis de Parchet, solicitarea are legătură cu soluţionarea Dosarului Revoluţiei.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat, miercuri, 24 august, după discuţii la Parchetul General, că procurorul general Augustin Lazăr le-a cerut să aibă încredere că se vor face cercetări în dosarul Revoluţiei, cinci procurori urmând să fie aduşi din ţară pentru ancheta reluată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 17 iunie, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS