14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății: Medicii nu au niciun motiv să nu semneze contractele individuale de muncă

Ministrul Sănătății: Medicii nu au niciun motiv să nu semneze contractele individuale de muncă

Ministrul Sănătății a declarat, după întâlnirea cu sindicaliștii din Sănătate, că nu înțelege de ce medicii nu semnează contractele individuale de muncă, informează Digi24.ro. Vlad Voiculescu a precizat că plata gărzilor se va face, insistând că nu este vorba despre o promisiune, ci de o ordonanță de urgență care a stabilit acest lucru.

„E un lucru pe care eu, Vlad, nu-l înțeleg. Plata gărzilor se va face la cu totul alt nivel, nu e numai o promisiune a mea sau a premierului, lucrurile s-au întâmplat deja. Avem o ordonanță de urgență trecută prin guvern săptămâna trecută. Eu nu înțeleg care e problema, cum nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linii de gardă, ar fi ceva grav și de neînțeles”, a spus ministrul Sănătății.

Potrivit unui sondaj realizat de Federația „Solidaritatea Sanitară” pe un eșantion de 1000 de medici, 87% dintre medicii care efectuează gărzi au refuzat să semneze contractele individuale de muncă pentru gărzile suplimentare „dacă nu le sunt acordate toate drepturile, așa cum au fost solicitate în mod public”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS