21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtul de identitate este prevenit de o aplicaţie pe smartphone

Furtul de identitate este prevenit de o aplicaţie pe smartphone

Furtul de identitate este de asemenea combătut cu o Aplicaţie/APP. Această este una din activităţile din cadrul proiectului Sypcit, co-finanţat de către Comisia Europeană, DG Home Affairs, Adiconsum fiind coordonatorul Italiei, în colaborare cu Universitatea din Tor Vergata – Departamentul de Inginerie Civilă şi Informatică, companiile Expert System şi Kaspersky Lab Italy, InfoCons România – Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor şi cu ajutorul valoros al Guardia di Finanza – Unitatea Specială a Fraudelor Tehnologice.

Projectul Sypcit ţinteşte să promoveze noi modele şi instrumente de prevenire şi de luptă împotriva furtului de identitate online. Centrul acestui proiect constă în două noi instrumente: Aplicaţia “MP-Shield” şi platforma Sypcit.

Aplicaţia MP-Shield, creată de către Universitatea din Tor Vergata – Departamentul de Inginerie Civilă şi Informatică, este disponibilă GRATUIT tuturor pe smartphone-uri cu sistem Android, în versiunea “Beta”, fiind testată de către experţi, dar, în acelaşi timp, pusă la dispoziţia utilizatorilor care pot raporta orice fel de nereguli găsite în uzul de zi cu zi către sistemul de feedback din cadrul aplicaţiei.

Misiunea Aplicaţiei MP-Shield este de a ajută consumatorii să navigheze pe internet având o conştientizare sporită a posibilelor riscuri. De asemenea, această face navigarea mai sigură mulţumită instrumentelor automatizate pentru monitorizarea schimburilor de date.

Consumatorul va primi o alertă atunci când un email de tip phishing este deschis şi/sau dacă datele personale sunt solicitate pe site-uri web recunoscute că nesigure sau clasificate drept posibil periculoase de Aplicaţie.
Suplimentar, platforma Sypcit este făcută disponibilă instituţiilor de aplicare a legii. La baza proceselor sale de operare se află o analiză semantică a sistemului de surse web, capabilă să le clasifice în concordanţă cu un set de criterii în vederea identificării automate a conţinutului şi riscul potenţialul. Aceasta va oferi investigatorilor acces la materialul deja structurat şi pre-testat pentru a lucra la într-un mod concentrat şi mai eficient.

De asemenea, Proiectul Sypcit include şi o campanie de informare a consumatorilor cu un web-site disponibil în 3 limbi (www.sypcit.ro), materiale şi instrumente multimedia pentru educare şi pentru aprofundare în domeniul proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS