10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul american la Chişinău s-a răzgândit şi "respectă decizia și idealul unioniștilor"

Ambasadorul american la Chişinău s-a răzgândit şi „respectă decizia și idealul unioniștilor”

Ambasadorul american la Chișinău, James Pettit, a revenit cu precizări după declarațiile tranșante de zilele trecute, potrivit cărora Republica Moldova nu e România, iar Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, informează b1.ro. Pettit a susținut că prin afirmațiile sale nu a dorit să aducă atingere dreptului unioniștilor de a avea o dorință de reunire și că, oricum, SUA nu au cum să împiedice reunificarea celor două state.

”Eu respect decizia și idealul unioniștilor”, a declarat diplomatul american, în cadrul unei întrevederi cu Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Potrivit radiochisinau.md, ambasadorul Statelor Unite a fost de acord cu afirmația liderului PL, potrivit căreia ”puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”.

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova”, declarase ambasadorul James Pettit pentru postul public de televiziune Moldova 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS