5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCancelarul Angela Merkel a discutat cu Erdogan despre viitorul relațiilor germano-turce

Cancelarul Angela Merkel a discutat cu Erdogan despre viitorul relațiilor germano-turce

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul căreia au discutat aspecte privind relațiile bilaterale, înaintea începerii summitului G20 în China, fiind prima întrevedere a celor doi lideri de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Relațiile deja tensionate dintre cele două țări s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat din Turcia, când Ankara a criticat faptul că Berlinul nu a condamnat acest act suficient de rapid și decisiv.

‘(Merkel și Erdogan) au discutat aspecte privind relațiile germano-turce, continuarea aplicării acordului UE-Turcia privind migranții și preocupări legate de războiul civil din Siria’, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că ‘discuțiile au fost constructive’.

Purtătorul de cuvânt nu a menționat dacă cei doi lideri au discutat despre refuzul Turciei de a permite unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staționate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS