21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate23 de parlamentari PSD şi PNL vor ca primarii să poată angaja un consilier pe probleme de diaspora

23 de parlamentari PSD şi PNL vor ca primarii să poată angaja un consilier pe probleme de diaspora

Membrii forului legislativ sustin ca astfel autoritatile locale vor putea menţine legătura cu românii care trăiesc în afara ţării.

Cu patru luni înainte de alegerile parlamentare, 23 de senatori şi deputaţi de la PSD, PNL, dar şi independenţi au depus, la Camera Deputaţilor, o propunere legislativă potrivit căreia primarii vor putea să îşi angajeze, în limita numărumui maxim de posturi disponibile, un consilier personal pe probleme de diaspora.

Dacă initiativa va fi aprobată, primarii oraşelor, municipiilor, primarul Bucureştiului precum şi fiecare dintre edilii primăriilor de sector din Capitală vor putea avea încă un consilier, care să ţină legătura cu românii din afara ţării. Parlamentarii susţin în expunerea de motive că prin adoptarea propunerii legislative, se poate pune în valoare creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi proiecte, în ambele direcţii, din străinătate în România şi invers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS