7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKârgâstan: Explozie la Bişkek, în apropierea ambasadei chineze, soldată cu morţi şi răniţi

Kârgâstan: Explozie la Bişkek, în apropierea ambasadei chineze, soldată cu morţi şi răniţi

La Bişkek, în Kârgâstan, cel puţin o persoană a murit şi trei au fost rănite în explozia unei maşini-capcană. Dispozitivul exploziv a fost plasat în apropierea ambasadei Chinei din această ţară. Până în acest moment atacul nu a fost revendicat, iar ministerul de interne kârgâz nu au făcut niciun comentariu. Serviciile de securitate spun că investigaţiile sunt în derulare.
O persoană a fost ucisă şi mai multe au fost rănite marţi, în explozia unei maşini capcană în în faţa Ambasadei Chinei din Bişkek, capitala fostei republici sovietice Kârgâstan din Asia Centrală, au anunţat autorităţile locale, relatează agenţiile Reuters şi AFP.
”A murit doar kamikaze şi au fost răniţi membri ai pazei” ambasadei, a declarat presei vicepremierul kârkâz Jenish Razakov. O sursă a poliţiei a declarat că maşina-capcană, un Mitsubishi Delica, a forţat gardul ambasadei şi a explodat apoi în centrul complexului, aproape de reşedinţa ambasadorului.
Potrivit serviciului kârkâz de urgenţă, membri ai personalului ambasadei Chinei şi ai Ambasadei SUA, situată în apropiere, au fost evacuaţi.
Serviciul naţional de securitate GKNB a indicat că a deschis o anchetă în legătură cu explozia în care a murit şoferul vehiculului şi alte trei persoane.
Conform site-ului kârgâz 24.kg, se pare că maşina a forţat porţile ambasadei înainte de a exploda. Cele trei persoane rănite erau muncitori care lucrau ca grădinari în incinta ambasadei.
Medici locali au relatat că dintre persoanele rănite două sunt membri ai personalului, cetăţeni kârkâzi, iar cealaltă o femeie, toţi trei suferind răni uşoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS