17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetățean pakistanez, declarat indezirabil 10 ani în România pentru propagandă în favoarea unor entități teroriste

Cetățean pakistanez, declarat indezirabil 10 ani în România pentru propagandă în favoarea unor entități teroriste

Curtea de Apel București a dispus astăzi declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetățeanului pakistanez Shahzad Ahmed pentru o perioadă de 10 ani, după ce SRI a descoperit că acesta a efectuat propagandă în mediul virtual în favoarea mai multor entități teroriste, scrie Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informații, Shahzad Ahmed, aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de ședere în baza căsătoriei cu un cetățean român, a intrat în atenția SRI începând cu finele anului 2015, când a pătruns ilegal în țara noastră.

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, străinul s-a remarcat prin activități de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entități teroriste active în zona de origine, susținând supremația islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoașterea și însușirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate și a componentelor acestora”, declară SRI.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat CAB, care a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui Shahzad Ahmed, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” și „l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie amenințări la adresa securității naționale.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne — Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi.

Pentru completarea și verificarea informațiilor, monitorizarea și derularea de măsuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS