Acasă Actualitate BAC 2016, sesiunea de toamnă: Elevii au susținut astăzi ultima probă scrisă

BAC 2016, sesiunea de toamnă: Elevii au susținut astăzi ultima probă scrisă

-

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 s-a încheiat astăzi cu proba la alegere, care a fost susținută la una din 10 materii: geografie, biologie, chimie, fizică, informatică, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie.
Rata de promovare la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, înainte de contestaţii, este de 66,7%. Anul trecut, 66,41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, în sesiunea iunie – iulie 2015, înainte de contestaţii. Rata a crescut la 67,9% după soluţionarea contestaţiilor, notează Realitatea.
Pentru susținerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 27.848 de candidați provin din promoția curentă, iar 14.413 candidați provin din seriile anterioare. În funcție de forma de învățământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscriși (toate promoțiile) sunt distribuiți astfel: 39.815 — zi, 1.027 — seral și 1.419 — frecvență redusă.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.