17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Angela Merkel: Brexitul poate fi un "punct de ruptură" în istoria europeană

Angela Merkel: Brexitul poate fi un „punct de ruptură” în istoria europeană

-

Cancelarul german Angela Merkel a estimat, astăzi, la Varșovia că ieșirea Marii Britanii din UE poate fi un „punct de ruptură” în istoria blocului comunitar dacă nu se iau „măsuri corecte” care să aibă ca obiectiv avansarea către un viitor „prosper”, în timp ce liderii țărilor Grupului de la Vișegrad au insistat asupra reformării Uniunii Europene, relatează Agerpres.
Angela Merkel a avut în capitala poloneză o reuniune cu liderii acestor țări (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria) în cadrul turneului ei în mai multe state ale UE pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie la Bratislava și la care Marea Britanie nu va participa.
Discuțiile au fost centrate pe problema imigrației, dar și pe chestiunile economice și de securitate. Această ultimă temă preocupă în mod special guvernele polonez și ungar, șeful executivului de la Budapesta, Viktor Orban, cerând crearea cât mai rapidă a unei armate comune europene.
Șefa guvernului de la Varșovia a subliniat necesitatea „de a se aborda printr-o discuție serioasă chestiunea securității, atât externe cât și interne, pentru a da un răspuns eficient provocării terorismului și crizei migratorii”. Ea a pledat pentru consolidarea frontierelor externe ale UE, cooperare internațională și acordarea de ajutoare umanitare țărilor de origine ale migranților.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.