16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele zile

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea va fi predominant frumoasă. În weekend, temperaturile vor creşte şi vremea va deveni călduroasă în special în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în sud.

Astăzi, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte şi în sud-vestul ţării, unde izolat vor fi ploi slabe şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi sud-estice, unde în cursul zilei vitezele al rafală vor depăşi local 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 29 de grade în Câmpia Română. Dimineaţa, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin în jumătatea de nord. Unele înnorări şi izolat averse vor fi posibile în extremitatea de sud-vest, iar seara şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei în sud-estul tării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 30 de grade în sud-vestul Olteniei.

Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând partea de sud-est a tării, unde cu precădere după-amiaza si seara va prezenta unele înnorări, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată în special pe litoral. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări trecătoare, în a doua parte a zilei, în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade in estul Transilvaniei si 31 de grade in sud-vestul Olteniei.

Duminică, vremea se va încălzi uşor si va deveni călduroasă în special în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în sud-estul extrem al tării, unde izolat şi trecător vor fi ploi de scurtă durată, şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice, iar în restul teritoriului va fi în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în sudul litoralului şi 32 de grade îndeosebi în zonele de câmpie.

Luni şi marţi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, exceptând ultima zi când valorile termice diurne vor marca o scădere în toate regiunile. Spre sfârşitul intervalului în vestul, centrul şi nordul ţării va creşte probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică, dar ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat, la munte în cursul după-amiezelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS