8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Peste 100 de percheziții și mai multe arestări la Istanbul în ancheta privind tentativa de puci

Turcia: Peste 100 de percheziții și mai multe arestări la Istanbul în ancheta privind tentativa de puci

Poliția turcă a întreprins, în această dimineață, peste 100 de percheziții la Istanbul și a arestat mai multe persoane în legătură cu ancheta privind puciul eșuat din luna iulie, relatează Aderpres care citează Reuters.
Forțe din cadrul poliției economice au întreprins operațiuni de combatere a unor simpatizanți ai mișcării conduse de clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA și pe care guvernul îl acuză de orchestrarea tentativei de puci, menționează sursa citată. Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat, în cursul zilei de ieri, că 40.029 de persoane au fost reținute după tentativa de puci, iar jumătate dintre acestea au fost arestate și așteaptă să fie inculpate. Conform șefului guvernului turc, 4.262 de companii și instituții având legături cu Gulen au fost închise. Operațiunile de epurare din armată, poliție, justiție și alte instituții au înlăturat 79.900 de persoane din serviciul public, a indicat premierul, într-un discurs televizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS