17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAglomerație la vămile din vestul țării

Aglomerație la vămile din vestul țării

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad sunt aglomerate, astăzi, în special pe sensul de ieşire din ţară, mii de turişti plecând în vacanţă sau în execursii de o zi, în special la ştranduri din Ungaria. Cea mai mare problemă se înregistrează la PTF Nădlac II, unde sunt formate coloane de maşini pe toate cele trei benzi de ieşire deschise pentru autoturisme, scrie Mediafax.

Mai mulţi şoferi care au aşteptat pentru a intra în Ungaria au declarat, pentru News.ro, că au ajuns în punctul de frontieră pentru verificarea documentelor de călătorie după o oră şi jumătate.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, Nădlac II a fost tranzitat de aproape 11.000 de persoane. Aglomeraţie la intrarea în ţară a fost şi duminică seară, când s-a aşteptat pentru control până la 70 de minute.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlc II afirmă că acest punct este cel mai tranzitat de la graniţa cu Ungaria, pentru că mulţi dintre cei care călătoresc în afara ţării şi-au schimbat traseul obişnuit după deschiderea autostrăzii pan-europene, astfel că vămile din Bihor, Satu Mare sau Timiş sunt utilizate mai puţin. Conform unei statistici publicate de către Poliţia de Frontieră, în iunie şi iulie, vămile din vestul ţării au fost tranzitate de 2.935.000 de persoane. Prin PTF Nădlac II au trecut 1.200.000 de persoane, în timp ce prin Borş (Bihor) au trecut 960.000 de persoane.

Până la încheierea perioadei estivale, Poliţia de Frontieră Arad recomandă evitarea celor mai aglomerate vămi, în judeţul Arad traficul fiind mai redus prin Turnu, Vărşand şi Nădlac I (DN7).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS