10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegocierile cu potenţialii investitori interesaţi de preluarea companiei de stat Oltchim au fost suspendate

Negocierile cu potenţialii investitori interesaţi de preluarea companiei de stat Oltchim au fost suspendate

Negocierile cu potenţialii investitori interesaţi de preluarea companiei de stat Oltchim, aflată în insolvenţă,au fost suspendate şi vor fi reluate abia după verdictul Comisiei Europene în ceea ce priveşte investigaţia demarată în cazul combinatului, care ar putea fi anunţat între 20-25 septembrie, a declarat pentru News.ro avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai societăţii.Avocatul a mai spus că a decis să suspende toate negocierile privind privatizarea Oltchim, acestea urmând a fi reluate abia după ce concluzia investigaţiei Comisiei va fi cunoscută.

Comisia Europeană a lansat în aprilie o investigaţie aprofundată împotriva României, referitoare la ştergerea de datorii ale Oltchim şi continuarea aprovizionării acesteia de către companii de stat, în pofida înrăutăţirii situaţiei financiare, pentru a analiza dacă aceste acţiuni respectă reglementările comunitare în domeniul ajutoarelor de stat. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a realizat un profit net de 18,5 milioane de lei (4,1 milioane de euro) în primul semestru al acestui an şi vânzări nete mai mari cu aproape 4%, în sumă de 378,13 milioane de lei (84 de milioane de euro). În primul semestru al anului trecut, Oltchim a raportat vânzări nete de 364,6 milioane de lei. Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70% din producţie. Oltchim a intrat în insolvenţă, în ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru cel putin 307 milioane de euro. Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.

Sursa: adevarul.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS