10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii DIICOT au reținut a doua persoană în cazul reportajului Sky News

Procurorii DIICOT au reținut a doua persoană în cazul reportajului Sky News

Procurorii DIICOT au reținut seara trecută încă o persoană care apare în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre un presupus trafic cu arme. Este vorba de Levente Pantics, după ce, cu câteva ore înainte, a fost reținut și Atilla Szaba Pantics, scrie Agerpres.
Trei dintre bărbații care apar în reportajul realizat de Sky News, Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics și Atilla Szaba Pantics, au fost chemați joi la DIICOT, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal pentru complicitate la infracțiunea de comunicare de informații false, constituirea de grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În urma audierilor, procurorii au decis să-i rețină pentru 24 de ore pe Atilla Szaba Pantics și Levente Pantics, care au fost scoși pe rând din sediul DIICOT cu cătușe la mâini.
Tot ieri, surse judiciare au declarat că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News.
De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal. Articolul 404 prevede următoarele: „Comunicarea de informații false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.
Procurorii DIICOT au efectuat miercuri șapte percheziții în locații din Târgu Mureș și Bistrița-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News. Din primele cercetări a rezultat că armele erau deținute legal pentru vânătoare și aparțineau unuia dintre bărbații mascați. Reportajul a fost „aranjat” de jurnaliștii britanici, care le-au indicat presupușilor traficanți ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS