17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru miercuri şi joi

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară la amiază în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi în creştere, informează ANM.

Miercuri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi seara, local în zona montană şi pe spaţii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar în cursul nopţii, în vest şi nord-vest.

Vor fi condiţii de grindină, iar punctiform cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici. Minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 21 de grade, mai scăzute, spre 10 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate pe litoral.

Joi, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului care, izolat vor lua aspect de vijelie. Vor fi căderi de grindină şi pe arii restrânse, în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, se vor cumula cantităţi de apă în jurul a 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, în cursul zilei în vestul, centrul şi nordul ţării, iar noaptea, îndeosebi în regiunile estice, centrale şi sudice. Valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această perioadă, în timp ce în sud şi sud-est se va menţine călduroasă, local caniculară în orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19…20 de grade în vest şi nord şi 35…37 de grade în sudul şi estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între 9 şi 20 de grade, mai ridicate pe litoral până spre 23 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS