3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Concurenței verifică modul de majorare a salariilor medicilor

Consiliul Concurenței verifică modul de majorare a salariilor medicilor

Consiliul Concurenței a început o anchetă la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Finanţelor privind modul în care au fost majorate salariile angajaţilor din sistemul public de sănătate, cu 25%, în decembrie 2015.
Există suspiciuni că mecanismul financiar la care a recurs Guvernul pentru a aplica această măsură a discriminat clinicile private din România.
Investigația a pornit la sesizarea reprezentanților unor spitale private, a declarat președintele Consiliului, Bogdan Chirițoiu: „Ce spun cei care au făcut plângere la noi? Spun că serviciile pe care ei le prestează sunt plătite cu un tarif mai mic de către Casa Națională de Sănătate, decât servicii care sunt prestate de către spitale publice. Și asta de ce? Pentru ca din tariful acesta suplimentar să fie acoperită creșterea salariilor medicilor. Ceea ce investigăm noi, de fapt, nu are legătură directă cu creșterea salariilor, ci dacă există o discriminare între companii, în funcție de forma de proprietate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS