16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic intens pe Autostrada Soarelui

Trafic intens pe Autostrada Soarelui

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe autostrada A2, traficul rutier este intens pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti. ”Pentru că numărul de autovehicule va creşte semnificativ în următoarele ore, apare şi riscul producerii unor tamponări, mai ales că unii conducători auto se vor grăbi către casă, nu vor adapta viteza la condiţiile de trafic şi nu vor păstra distanţa de siguranţă în mers. Riscul este sporit şi de razele soarelui, care se reflectă în parbriz şi în asfalt”, au precizat polițiștii.

Oamenii legii susțin că, atunci când pe autostradă circulaţia este foarte intensă, o simplă tamponare, soldată cu pagube minore, poate avea consecinţe majore pentru ceilalţi participanţi la trafic. Se vor forma coloane de autovehicule în doar câteva secunde, iar unii conducători auto nu vor putea frâna în timp util. În aceste împrejurări, este necesar ca toţi ocupanţii autovehiculelor să aibă cuplată centura de siguranţă. Centura de siguranţă poate face diferenţa dintre o tamponare cu pagube materiale şi un accident cu victime.

”Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577”, mai transmit oamenii legii.

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostradă au constatat că, inclusiv astăzi, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă, întuneric, lumină solară puternică etc.). Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Astăzi, între orele 12-12.30, traficul rutier a fost oprit pe Autostrada Soarelui din cauza unei autoutilitare care a luat foc. Incendiul a izbucnit la kilometrul 21, pe sensul către litoral.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS