Explozia foarte puternică a fost auzită în capitala afgană în jurul orei 1.30 (21.00 GMT), precedată de o pană de curent de câteva minute.

Insurgenții islamiști au declarat pe Twitter că această explozie „a deschis calea” combatanților lor, echipați cu arme ușoare și RPG-uri (lansatoare de rachete) spre interiorul hotelului.

Purtătorul lor de cuvânt Zabihullah Mujahid a anunțat că „o sută de invadatori americani” au fost uciși în această operațiune complexă, afirmație imposibil de verificat și care nu a fost confirmată din surse independente, precizează Agepres.

Un oficial din serviciile de securitate a declarat că patru bărbați înarmați luptau în zona hotelului Northgate, un ansamblu rezidențial securizat pentru militari străini și organizații civile.

Nu a existat imediat nicio declarație despre victimele din partea autorităților afgane, notează Reuters.

Hotelul nu a putut fi contactat și toate liniile sale telefonice nu funcționau.

Hotelul Northgate, protejat de ziduri înalte, afirmă pe site-ul său că aplică cele mai stricte reguli în materie de securitate, cu turnuri de pază și gardieni privați cu pregătire militară, notează France-Presse.

Acest atentat de la Kabul survine după dublul atac sinucigaș contra minorității șiite hazara din 23 iulie, soldat cu cel puțin 80 de morți și peste 230 de răniți.