14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, informează ANM.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi seara. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zona montană, în Maramureş, Moldova, local în Transilvania, nordul Munteniei, dar izolat şi în restul teritoriului. Punctiform vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp.

Duminică, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele de confort termic, temperatură-umezeală (ITU), va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.  În regiunile sudice, local, va persista şi canicula. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, iar la munte şi doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS