15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitant al Statului Ilamic depistat înainte să se urce într-un avion care zbura la Bucureşti

Militant al Statului Ilamic depistat înainte să se urce într-un avion care zbura la Bucureşti

Cubeyda Hassan Jama, de 19 ani, simpatizant al Statului Islamic, care învăţase să construiască o bombă după indicaţiile de pe internet a fost oprit de autorităţile britanice chiar înainte de a se urca într-o cursă aeriană spre Bucureşti. Acesta intenţiona să se alăture grupării teroriste Stat Islamic, potrivit www.ziaruldeiasi.ro.
Cubeyda Hassan Jama, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost arestat pentru trei ani şi şase luni după ce şi-a folosit banii proveniţi dintr-un împrumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia pentru a-şi lua bilet într-o cursă RyanAir din Stansted spre Bucureşti.

Tânărul, care studia Informatică la Universitatea Middlesex din Londra, a fost obligat să coboare din avionul care urma să plece de pe aeroportul din Stansted din Londra, cu destinaţia Bucureşti, România, după ce poliţiştii au descoperit asupra sa, ceea ce au numit „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”, cotiere şi genunchiere, un încărcător solar, o trusă de prim ajutor, împreună cu două perechi de ochelari, ochelari de înot, șampon și o mașină de tuns barba. Poliţiştii au mai descoperit şi o agendă în care erau scrise câteva pagini în limba arabă, iar cu ajutorul unui translator, s-a descoperit că pe una din pagini era scris şi jurământul de credinţă pentru liderul IS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS