16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat Strategia pentru dezvoltarea funcției publice (SDFP) pentru 2016-2020

Guvernul a aprobat Strategia pentru dezvoltarea funcției publice (SDFP) pentru 2016-2020

Strategia aprobată astăzi de Guvern include un set de acțiuni, cu termene-țintă, pentru îmbunătățirea performanței profesionale, transparența, prevenirea corupției, integritatea și independența politică în administrația publică, pentru o perspectivă durabilă a carierei, pentru servicii publice mai bune și îmbunătățirea percepției cetățenilor privind administrația.

Strategia pentru dezvoltarea funcției publice (SDFP) pentru 2016-2020 promovează principiile și direcțiile de acțiune din Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice (SCAP) 2014-2020 și reflectă, detaliază și completează perspectiva privind resursele umane în administrația publică așa cum este prezentată în SCAP, concentrându-se pe domeniul funcției publice.

În consecință, bugetul estimat pentru implementarea SDFP privind dezvoltarea funcției publice este de 554.310,6 mii lei și se încadrează în bugetul aprobat pentru SCAP 2014-2020. Bugetul depinde și poate varia în funcție de accesarea fondurilor europene și de prioritățile guvernamentale privind domeniul resurselor umane în administrația publică. Finanțarea obiectivelor și acțiunilor planificate prin această strategie se va face cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate anual prin legile bugetare anuale, precum și din alte surse legal constituite. Pentru anul 2016, adoptarea Strategiei nu implică modificări ale bugetului și ale numărului de personal prevăzute, altele decât cele stabilite prin Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice aprobată prin HG 909/2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS