7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul Discover la a treia ediție în Craiova

Proiectul Discover la a treia ediție în Craiova


A treia ediție a  proiectului național Discover, desfășurată de AIESEC Craiova  este destinată elevilor din ciclul primar din orașul nostru pe durata a  6 săptămâni, în perioada 11 iulie – 21august. Peste 30 de voluntari internaționali au venit din toate colțurile lumii.
Proiectul le oferă  copiilor deschidere către alte culturi, educație non-formală în vederea dezvoltării unor abilităţi din sfera inteligenței emoționale, precum: comunicare, lucru în echipă, responsabilitate, conștientizarea propriilor calități,că ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate.
Sesiunile au ca temă principală interacțiunea dintre participanți, dintre copii și voluntarii noștri, cunoașterea diverselor culturi și se fac, de asemenea, jocuri interactive ce le dezvoltă creativitatea. Participanții provin din școli și grădinițe private din Craiova.

Noha Sherabasy o studentă voluntară din Egipt ne-a împărtășit impresiile ei de până acum: “În ceea ce privește sesiunile mele și munca mea cu copiii, trebuie să spun că eu sunt într-adevăr foarte norocoasă să lucrez cu acești copii, îi iubesc. Sunt ca o parte principală din viața mea de zi cu zi. Cei de la școala mea sunt foarte prietenoși și ei încearcă mereu să ne ajute și  să faciliteze totul. Sunt ca prietenii noștri acum. Copiii sunt uimitori, într-adevăr. Sunt atât de curioși despre noi, despre mine, limba mea, cultura mea. Ei încearcă să interacționeze cu mine, vorbesc și se joacă cu mine. Este o experiență pe care nu o voi uita.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS