Șeful poliției din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat sâmbătă că ‘nu există nici cea mai mică legătură’ între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiați și atacatorul germano-iranian de 18 ani care a deschis focul vineri asupra persoanelor dintr-un complex comercial din orașul Munchen, după care s-a sinucis, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Anchetatorii analizează pista unei persoane cu probleme psihice, a mai spus șeful poliției bavareze, care a precizat totodată că 10 persoane au murit în atac, iar 27 au fost rănite. Șapte dintre persoanele împușcate mortal erau adolescenți.

Atacatorul avea în rucsacul din spate 300 de gloanțe, iar în locuința sa a fost găsită o carte despre cum se comite un atac armat.

Tânărul, care era născut şi crescut în Munchen, era elev. Potrivit procurorilor, atacatorul suferea ‘de o formă de depresie’.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.