12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin nouă morţi înttr-un atac terorist într-un mall din Munchen

Cel puțin nouă morţi înttr-un atac terorist într-un mall din Munchen

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte 21 rănite  într-un atentat comis aseară în centrul comercial Olympia-Einkaufszentrum, situat în partea de nord al oraşului Munchen., transmite Poliţia germană, potrivit BBC News. Autorul atacului este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu „complet necunoscute”, a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

„Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen”, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia „de multă vreme” în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă.

„Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute”, a adăugat el. Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. „S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae.

Președintele Obama a fost informat cu privire la situație, a  transmis condoleanțe familiilor nvictimelor și a promis sprijin Germaniei, pe care o consideră ca fiind unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii.

Josh Earnest, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a spus că SUA condamnă atacul terorist” și că „pune la dispoziția autorităţilot germane orice resurse care ar putea ajuta în anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS